Podium
NTR

Bryan Cheng ontvangt Prix Yves Paternot bij Verbier Festival

foto: Harald Hoffmann / bryancheng.comfoto: Harald Hoffmann / bryancheng.com
  1. Klassiekchevron right
  2. Bryan Cheng ontvangt Prix Yves Paternot bij Verbier Festival

Het is de periode van festivals. In Zwitserland is bijvoorbeeld het Verbier Festival in volle gang. Vorige week berichtten wij in Podium al dat de Nederlandse violist Pieter van Loenen de prijs won voor de musicus die bijdraagt aan de geest van het Verbier Festival.

Bij het Verbier Festival wordt jaarlijks nog een prijs uitgereikt, namelijk voor de meest veelbelovende musicus. Die gaat naar de 25-jarige Canadese cellist Bryan Cheng. Hij ontvangt een bedrag van 10.000 Zwitserse Franken. Bryan Cheng studeert aan het Conservatorium van Keulen en won al vele prijzen, onder meer bij het Elisabeth Concours (een paar maanden geleden). Hij was 14 toen hij zijn debuut maakte in Carnegie Hall en treedt sindsdien vaak als solist op. In Verbier volgde hij kamermuzieklessen bij onder meer Augustin Dumay en Gábor Takács-Nagy.

“Ik heb de afgelopen weken zoveel geleerd en ontdekt. Ik kijk ernaar uit terug te keren naar het festival en deel uit te maken van de inspirerende Verbier-familie,” aldus Bryan Cheng.

Eerdere winnaars van deze prijs zijn onder meer violist Timothy Chooi en mezzosopraan Adèle Charvet.

Ster advertentie
Ster advertentie