Podium
NTR

Jure Jurakic winnaar Bunschoten Jonger Talent Prijs 2018

  1. Klassiekchevron right
  2. Jure Jurakic winnaar Bunschoten Jonger Talent Prijs 2018

Pianist Jure Jurakic (13) heeft de Bunschoten Jonger Talent Prijs 2018 gewonnen. Hij kreeg de prijs (1500 euro) afgelopen zaterdag overhandigd tijdens de laatste aflevering van de talkshow Earbites in het Compagnietheater in Amsterdam, het Grachtenfestival-centrum.

De drie genomineerden voor de prijs waren naast Jure Jurakic ook violiste Luna van Leeuwen en gitarist Matthijs van Delft. Zij presenteerde zich tijdens het festival ieder met een eigen concert.

Over winnaar Jure Jurakic zei Gwylim Janssens namens de jury: ‘Hij heeft een zeer veelzijdig, wijd repertoire met diverse stijlen die reiken van Bach tot modern klassiek. En spel zijn ontroerde.’

Jure Jurakic won dit jaar ook al de tweede prijs tijdens de YPF Junior Competition, en vorig jaar de publieksprijs tijdens het Steinway Pianoconcours.

Sinds de zomer van 2015 wordt elk jaar de Bunschoten Jonger Talent Prijs uitgereikt aan de meest in het oog springende jonge musicus (tot 18 jaar) op het Grachtenfestival Amsterdam. Het Bunschoten Fonds zet zich in voor de klassieke-muziekcultuur in Nederland.

Bijzonder aan deze prijs is dat de kandidaten zelf tot op het laatste moment niet weten dat hun naam op de shortlist staat. Daarmee wordt voorkomen dat de druk op de jonge musici onnodig wordt opgevoerd.

Ster advertentie
Ster advertentie