Podium

Programma 'Bayreuther Festspiele online' bekend

NTR
  1. Klassiekchevron right
  2. Programma 'Bayreuther Festspiele online' bekend

Al eerder werd duidelijk dat ook de beroemde Bayreuther Festspiele dit jaar alleen online mee te maken zouden zijn. Op 15 juli werd de programmering bekendgemaakt. Er zijn geen nieuwe producties bij. Dat is met de corona-maatregelen niet haalbaar.

Het festival zet opera’s online die dit jaar te zien zouden zijn, maar dan gaat het om eerder geregistreerde producties. Om het festivalgevoel vast te houden zijn de archiefopnamen zichtbaar op het moment dat de opera’s eigenlijk in première hadden moeten gaan. Het gaat om Die Meistersinger van Nürnberg, Tannhäuser, Lohengrin en Der Ring des Nibelungen.

Er zijn zelfs twee complete Ring-cycli te zien. De eerste is de omstreden bewerking van de Duitse regisseur Frank Castorf uit 2013. Hij liet de opera’s gaan over oliewinning, en dat leverde hem een enorm boegeroep op. De tweede Ring is een productie uit 1976, van regisseur Patrice Chéreau, met Pierre Boulez als dirigent.

De allereerste online Bayreuther Festspiele ooit starten op 25 juli en zijn te zien via DG Stage, een platform van Deutsche Grammophon.

Ster advertentie
Ster advertentie