Podium
NTR

Royal Opera House verkoopt schilderij uit geldnood

  1. Klassiekchevron right
  2. Royal Opera House verkoopt schilderij uit geldnood

Het Royal Opera House in Londen verkoopt een schilderij van de Engelse popart-kunstenaar David Hockney als 'onderdeel van een herstelplan'.

Het Royal Opera House in Londen staat het water aan de lippen, in, volgens hen, de grootste crisis in de geschiedenis van het operahuis. En die beslaat toch al bijna 300 jaar! [opgericht in 1732] Om te redden wat er te redden valt, heeft de directie besloten een schilderij van de wereldberoemde Engelse kunstschilder David Hockney te verkopen. Het doek met een portret van David Webster, zal op 22 oktober worden geveild bij veilinghuis Christies. De geschatte opbrengst: tussen 12 en 20 miljoen Euro.

Volgens de directeur van het operahuis is de verkoop spijtig maar een ‘essentieel onderdeel in het herstelproces’. “De opbrengst zal worden gebruikt om ervoor te zorgen dat 's werelds grootste artiesten weer naar onze podia kunnen terugkeren.” Aldus de directeur.
David Webster, de geportretteerde, leidde het Royal Opera House van 1945 tot 1970. Het schilderij is sinds 1971 in bezit van het operahuis.

De maker, de 83-jarige kunstschilder David Hockney, is not amused dat zijn werk wordt geveild. Maar de verstandhouding tussen het operahuis en de kunstenaar is nog steeds goed, benadrukt de directeur.

Ster advertentie
Ster advertentie