Podium

Johan Dorrestein ontvangt onderscheiding

NTR
  1. Klassiekchevron right
  2. Johan Dorrestein ontvangt onderscheiding

Johan Dorrestein, zakelijk directeur van de Cello biënnale is benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau. Dorrestein ontving de koninklijke onderscheiding gister in Splendor na afloop van een benefietconcert voor Musicians Without Borders.

Dorrestein was zakelijk leider van groepen en ensembles als de Amsterdamse Bach Solisten, het Nederlands Blazers Ensemble en Musicians without Borders. En hij was een van the founding fathers van Splendor.

De burgemeester van Soest, die de onderscheiding gisteren uitreikte, prees Dorrestein voor zijn grote cultureel-maatschappelijke betrokkenheid in de afgelopen 40 jaar. “Johan Dorrestein is dit seizoen 40 jaar actief in de culturele sector, met name op het vlak van de podiumkunsten. Vanaf het begin van zijn carrière toonde hij een grote cultureel-maatschappelijke betrokkenheid. In de loop van de jaren heeft hij als musicus, zakelijk directeur, bestuurder en raadgever zijn brede palet van talenten en kwaliteiten op zeer ruimhartige wijze ingezet voor de samenleving. Hij wordt gezien als een cultureel-maatschappelijke verbinder met een diepgewortelde betrokkenheid bij de medemens en sociale thema’s in de samenleving."

Foto: Leander Lammerink

Ster advertentie
Ster advertentie