Podium
NTR

Lang Lang over zijn strenge muzikale opvoeding

foto: Geoffroy VAN DER HASSELT / AFP
  1. Klassiekchevron right
  2. Lang Lang over zijn strenge muzikale opvoeding

Lang Lang is in zijn jeugd enorm onder druk gezet door zijn vader die wilde dat hij een sterpianist zou worden. Dat vertelt de Chinese musicus in een interview dat vandaag verscheen in de Britse krant The Telegraph.

Lang Lang moest van zijn vader uren achtereen oefenen en kreeg steeds maar weer te horen dat hij de allerbeste moest worden. Zijn vader droeg hem zelfs een keer op zelfmoord te plegen. Lang Lang was toen 9. Zijn pianoleraar wilde hem niet langer les geven omdat hij een hopeloos geval zou zijn. Zijn vader was woedend. “Je hebt bijna twee uur oefenen gemist en die krijg je nooit meer terug. Het is te laat. Doodgaan is de enige uitweg”, zou hij hebben gezegd. Hij wilde dat zijn zoon vanaf een balkon op de elfde verdieping zou springen.

Volgens The Telegraph kan Lang Lang toch enig begrip opbrengen voor zijn vader. Die had zelf zijn ambities in de muziek moeten opgeven omdat onder Mao Tse Toeng westerse klassieke muziek verboden was. Hij deed alles om zijn zoon wel succesvol te maken.

Ster advertentie
Ster advertentie