Podium

Koorbiënnale wordt The Big Sing

NTR
foto: thebigsing.nl
  1. Klassiekchevron right
  2. Koorbiënnale wordt The Big Sing

Dit jaar verandert de Koorbiënnale van naam naar The Big Sing. Van 25 juni tot en met 3 juli 2022 staan Haarlem en Amsterdam weer in het teken van koormuziek en andere vocale pracht met deze nieuwe editie.

The Big Sing

De Internationale Koorbiënnale bestaat meer dan twintig jaar. In elke van de tien edities stond de pracht en praal van de koormuziek - een ware schatkist waaruit tal van zangtradities, vele eeuwen repertoire en ook gloednieuwe muziek te halen is - centraal. Maar de wereld, en de tijdsgeest, veranderen. Zelfs in twintig jaar tijd is het niet meer vanzelfsprekend dat de 'gewone' cultuur- of muziekliefhebber de weg vindt naar een festival dat is toegewijd aan koormuziek. Sterker nog: uit onderzoek blijkt dat het begrip 'koormuziek' - hoe vernieuwend en bruisend de Koorbiënnale dat ook brengt - voor velen wat minder positieve associaties met zich meebrengt. Daarom: The Big Sing.

Zoektocht

De afgelopen twee jaar was het stil aan zowel het zangfront, als aan het Koorbiënnalefront. We weten allemaal waarom. Toch heeft de Koorbiënnale niet stil gezeten. Het management, team en bestuur van de Koorbiënnale hebben veel tijd geïnvesteerd in het reflecteren over existentiële kwesties: hoe verder met het festival? Hoe komen we aan een wat hipper, actueler imago? Hoe profileren vergelijkbare muziekfestivals zich in deze rare tijden? Kunnen we ons anders profileren zonder afscheid te nemen van de kernwaarden en van ons DNA?

Koorbiënnale next level

Na een uitgebreide reeks van brainstormsessies met stakeholders onder leiding van het vermaarde Haarlemse merkbureau Li Moon is men tot een nieuwe naam en merkidentiteit gekomen. Vanaf 2022 heet de Koorbiënnale The Big Sing. Een uniek festival voor ‘next level koormuziek'. Herkenbaar voor een groter en meer divers publiek.

Meer info (pdf)

Ster advertentie
Ster advertentie