Podium
NTR

In het Royal Opera House klinkt weer muziek

  1. Klassiekchevron right
  2. In het Royal Opera House klinkt weer muziek

De vlag mag uit in Londen. Nouja, een klein beetje dan. Want het Royal Opera House opent de deuren na de lockdown. Nog niet voor publiek, maar wel voor musici en zangers. Op zaterdag 13 juni klinkt er weer voor het eerst muziek in de 162 jaar oude zaal van het Royal Opera House in het Londense Covent Garden.

Een bescheiden programma: met een nieuw ballet van Wayne McGregor, en zang van Louise Alder, Toby Spence en Gerald Finley. Het wordt allemaal live uitgezonden door de BBC, en is ook te bekijken op social media kanalen van het operahuis.

Ook in Nederland gaan de deuren van concertzalen langzaam op een kiertje: TivoliVredenburg noemde de opstart-concertserie zelfs ‘Op een kier’. Het Concertgebouworkest speelde vorige week – op grote afstand en met 30 man publiek in de zaal – en in het Muziekgebouw kreeg Lucie Horsch vorige week de Nederlandse Muziekprijs voor een in de zaal zittend – klein – publiek.

Maar de operahuizen – Nationale Opera & Ballet en de Nederlandse Reisopera – zitten vooralsnog op slot. Want opera, dat is én zingen, én dicht op elkaar zitten in een orkestbak. Dus wanneer we daar weer bij kunnen zijn, staat nog in de sterren.

Ster advertentie
Ster advertentie