Podium
NTR

Gedeelde eerste plaats bij Prinses Christina Concours

foto: MajankaFotografiefoto: MajankaFotografie
  1. Klassiekchevron right
  2. Gedeelde eerste plaats bij Prinses Christina Concours

Thijs Willers heeft een eerste prijs bij het Prinses Christina Concours. Het niveau in de finale was te hoog om slechts 1 eerste prijs toe te kennen, daarom deelde hij de eerste prijs met saxofonist António Paulo Martins Melo.

De 17-jarige pianist Thijs Willers wint een aantal prijzen, waaronder een internationale Summer School prijs en de Matangi Quartet Prijs. Hij studeert bij Mila Baslawskaja aan de school voor jong talent van het Conservatorium van Amsterdam. In de finale van het Prinses Christina Concours speelde hij de 3e pianosonate van Sergej Prokofjev. De prijs werd uitgereikt door Prinses Margriet.

Quote

Iedereen die Thijs tijdens het concours gehoord heeft, was niet alleen getuige van een prachtig mini-concert, maar ook van het grote potentieel dat hij bezit om een succesvol beroepsmusicus te worden.

Ralph van Raat, jurylid bij het Prinses Christina Concours

Jurylid Ralph van Raat is vol lovende woorden voor de jonge pianist: "In de finale liet hij de explosieve energie van Prokofjev de zaal invloeien. En dat is geen geringe prestatie, want de 3e sonate van Prokofjev staat te boek als één van de moeilijkst te spelen werken van zijn oeuvre. Iedereen die Thijs tijdens het concours gehoord heeft, was niet alleen getuige van een prachtig mini-concert, maar ook van het grote potentieel dat hij bezit om een succesvol beroepsmusicus te worden."

Het Prinses Christina Concours is een muziekwedstrijd voor kinderen en jongeren tussen de 12 en 21 jaar oud. Zij nemen het in twee leeftijdscategorieën tegen elkaar op. Eerdere winnaars zijn onder meer cellist Ella van Poucke, harpist Remy van Kesteren, violist Mathieu van Bellen en pianist Ralph van Raat.

Dit zijn alle winnaars van 2023:

CATEGORIE 1 (12 t/m 14 jaar)

1e prijs: Jisse Kuipers, trombone, 12 jaar uit Hurdegaryp
2e prijs: Yuewen Yin, piano, 13 jaar uit Capelle aan den IJssel
3e prijs: Demian Filatov, piano, 13 jaar uit Amsterdam

CATEGORIE 2 (15 t/m 19 jaar, zang t/m 21 jaar)
1e prijs: Thijs Willers, piano, 17 jaar uit Bussum
1e prijs: António Paulo Martins Melo, saxofoon, 20 jaar uit Den Haag
2e prijs: Anna Petrovitsch, harp, 15 jaar uit Amsterdam

Ster advertentie
Ster advertentie