Podium

Edison Klassiek Oeuvreprijs 2018 voor Renée Fleming

NTR
  1. Klassiekchevron right
  2. Edison Klassiek Oeuvreprijs 2018 voor Renée Fleming

De Edison Klassiek Oeuvreprijs 2018 gaat dit jaar naar de Amerikaanse sopraan Renée Fleming. Ze zal de prijs zondag 11 november in ontvangst nemen tijdens de live-uitzending van Podium Wittman op NPO2.

De jury schrijft in het rapport: ‘Even was er de angst vorig jaar dat Renée Fleming had besloten haar carrière te beëindigen, maar dat bleek gelukkig vals alarm. Haar besluit betrof alleen het operapodium.’ En dat zal, wat de jury betreft, haal veelzijdigheid alleen maar bevorderen. Dat deed ze dit jaar al meteen met haar Broadway-debuut in de musical 'Carousel' en ze zong de soundtrack van de Amerikaanse film 'The shape of water'.

Haar talloze opnames zijn indrukwekkend en divers. Van opera en lied tot musical en popsongs. Iedereen wilde en wil met haar werken.

Fleming wil zich meer gaan bezighouden met het begeleiden van jonge artiesten. Daarnaast zet ze zich in voor het belang van kunst voor de maatschappij en de ontwikkeling van het menselijk brein. En dat doet ze samen met neurowetenschappers in haar project ‘Music and the Mind’.

Ster advertentie
Ster advertentie