Podium
NTR

Ongekend ruime ondersteuning Duitse cultuursector

  1. Klassiekchevron right
  2. Ongekend ruime ondersteuning Duitse cultuursector

De Duitse federale overheid trekt tot maar liefst 50 miljard euro uit om de freelancers en kleine ondernemingen in de Duitse kunst- en cultuursector te helpen tijdens deze Coronacrisis. Een ongekend hoog bedrag. Zo kunnen organisaties tot 5 personen rekenen op 9.000 euro steun. Ook draagt de overheid bij aan een werkloosheidsverzekering voor zelfstandigen.

Cultuurminister Monika Grütters onderstreept het belang van de culturele sector. “De moed van creatieve mensen kan ons helpen de crisis door te komen. Kunstenaars zijn van vitaal belang, zeker nu”, aldus de minister.

Ook de Duitse Vereniging van Orkesten doet een duit in het zakje. Een inzamelingsactie, met Grütters en dirigent Kirill Petrenko als boegbeelden, leverde volgens bronnen in 10 dagen ruim 420.000 euro op.

In Engeland riepen klassieke musici op 25 maart in een open brief de regering op meer te doen voor zelfstandigen. Steun is er wel voor ondernemingen en mensen in loondienst, maar niet voor de 4,8 miljoen culturele freelancers, vinden ze. Onder de ondertekenaars zijn musici van naam, zoals trompettiste Alison Balsom, violiste Nicola Benedetti en cellist Sheku Kanneh-Mason.

Ster advertentie
Ster advertentie