Podium

Winnaars Prinses Christina Concours bekend

NTR
  1. Klassiekchevron right
  2. Winnaars Prinses Christina Concours bekend

Op zaterdag 26 september was de Nationale Finale van het Prinses Christina Concours – hét concours voor jonge getalenteerde musici tot en met 19 jaar. Dit jaar vond het concours vanwege de coronacrisis online plaats.

Het Prinses Christina Concours hanteert vier categorieën: de categorie “Jong”, 12 t/m 14 jaar, 15 t/m 19 jaar en 15 t/m 19 jaar die een vakopleiding volgen aan een conservatorium. In elke categorie koos de jury een winnaar. De prijswinnaars werden via YouTube bekend gemaakt door Prinses Margriet.

De jongste winnaar is de 11-jarige pianiste Huayu Gu. Zij won in de categorie “Jong”. Zij viel zo op tijdens de regionale finale, dat zij is doorgestroomd naar de nationale finale, ook al was zij daar eigenlijk te jong voor.

Winnaars in de andere categorieën zijn gitarist Matthijs van Delft (12 t/m 14) en violist Iris van Nuland (15 t/m 19). Luister naar hun optreden in Podium Witteman:In de categorie met conservatorium leerlingen werd geen eerste prijs uitgereikt.
De winnaars krijgen allerlei prijzen, uiteenlopend van een professionele muziekfotoshoot, tot internationale cursussen, masterclasses, concertbezoeken en zij krijgen de mogelijkheid op te treden in allerlei zalen en in concertseries.

De publieksprijzen gingen naar trompettist Arne Bijnens, slagwerker Guilaume Strijdhagen en altvioliste Elin Haver.

Alle finalisten nemen komend jaar deel aan de Prinses Christina Concours Academy: een ontwikkelingstraject met workshops in combinatie met podiumervaring op diverse podia in Nederland.

Hier vindt u een specificatie van alle winnaars en hun prijzen.


Omslagfoto van pianiste Huayu Gu: MajankaFotografie

Ster advertentie
Ster advertentie