Podium
NTR

Harriet Krijgh stopt bij Internationaal Kamermuziek Festival Utrecht

  1. Klassiekchevron right
  2. Harriet Krijgh stopt bij Internationaal Kamermuziek Festival Utrecht

Harriet Krijgh stopt als artistiek leider bij het Internationaal Kamermuziek Festival Utrecht. Dat is vanmiddag bekendgemaakt. Celliste Harriet Krijgh nam de leiding van het festival twee jaar geleden over van Janine Jansen. De reden voor haar vertrek lijkt de verplaatsing van het festival; van de zomer naar de winter.

In het persbericht staat verder:
“Harriet heeft met enorm veel plezier, passie en deskundigheid de afgelopen twee festivals geleid, maar voor haar is een festival in de kerstperiode helaas onmogelijk te verenigen met haar concertagenda en persoonlijke leven. Met pijn in het hart nemen we afscheid van elkaar. Samen met Harriet en Janine Jansen, beschermvrouw van het festival, zullen we op zoek gaan naar een waardig opvolger.”

Het andere nieuws: het festival vond afgelopen vijf edities plaats aan het begin van de zomer, het laatste weekend van juni. Het IKFU bestuur heeft, in overleg met TivoliVredenburg, besloten terug te keren naar de periode tussen kerst en nieuwjaar, waar het festival ooit in 2003 begon. Het is de intentie om, vanaf 2019, weer een winters festival te organiseren, aldus de organisatie.

Ster advertentie
Ster advertentie