Podium
NTR

Osmo Vänskä dirigeert zijn laatste seizoen in Minnesota

foto: August Schwerdfeger via Wikimedia Commons
  1. Klassiekchevron right
  2. Osmo Vänskä dirigeert zijn laatste seizoen in Minnesota

Vänskä dirigeert nog eenmaal alle symfonieën van Sibelius in Minnesota

Het Minnesota Orchestra heeft de programmering van het nieuwe seizoen bekend gemaakt – het laatste seizoen van chef-dirigent Osmo Vänskä.

Vänska begon zijn chef-dirigentschap in 2003. Hij zegt: “18 jaar geleden startte ik bij het Minnesota Orchestra – en dat betekent dus veel voor mij. Het ging bij mij altijd over samenwerking. Ik heb het geluk gehad dat ik altijd met mensen gewerkt heb, aan wie ik mijn ideeën kwijt kon, en andersom konden zij met hun ideeën bij mij terecht.” Vänskä is dankbaar voor de lange samenwerking en kijkt uit naar zijn laatste seizoen bij het orkest. In de programmering van het seizoen wordt ook teruggeblikt op de periode dat Vänskä bij het orkest betrokken was. Op 31 december begint in Minnesota het Sibelius Festival, dat 3 weken zal duren. Osmo Vänskä dirigeert tijdens het festival alle symfonieën van Jean Sibelius.

Het project waarin Vänskä en The Minnesota Orchestra alle symfonieën van Mahler opnemen, gaat door. Aan het einde van komend seizoen zijn nog niet alle symfonieën opgenomen, dus Vänskä komt in latere seizoenen terug om die cyclus te voltooien.


Ster advertentie
Ster advertentie