Podium
NTR

Kanneh-Mason Familie ontvangt ABO Award

foto: kannehmasons.comfoto: kannehmasons.com
  1. Klassiekchevron right
  2. Kanneh-Mason Familie ontvangt ABO Award

The Association of British Orchestras vertegenwoordigt de collectieve belangen van professionele orkesten, jeugdorkesten en de klassieke muziekindustrie in het Verenigd Koninkrijk. De organisatie reikt tijdens de jaarlijkse conferentie een prijs uit: de ABO Award. Dit jaar gaat die Award naar de familie Kanneh-Mason. De aandacht gaat deze keer niet naar de kinderen van het gezin, maar de organisatie roemt vooral ook de ouders.

De voorzitter van de Association of British Orchestras zegt: “Met de award willen we de volledige familie Kanneh-Mason bedanken voor hun unieke en buitengewone rol in het inspireren van ons allen. Ik ben de ouders dankbaar voor hun onvermoeibare inzet en hun overtuiging voor de waarde van muziek in het leven van hun kinderen.”

De Kanneh-Mason familie bestaat uit 7 kinderen, die allemaal viool, cello of piano spelen. Een aantal kinderen is al bezig met een carrière op het professionele concertpodium. De bekendste leden uit de Kanneh-Mason familie zijn cellist Sheku en pianist Isata. (Zij maakten afgelopen najaar een cd met daarop de cellosonate van Rachmaninov, de cello sonate van Barber en liedbewerkingen van deze componisten.)

Er werden nog meer prijzen uitgereikt, onder meer voor orkestmanager van het jaar, concertzaalmanager van het jaar en artiestmanager van het jaar.

Ster advertentie
Ster advertentie