Podium

NTR ZaterdagMatinee ontvangt onderscheiding van Place de l'Opera

NTR
foto: operamagazine.nl
  1. Klassiekchevron right
  2. NTR ZaterdagMatinee ontvangt onderscheiding van Place de l'Opera

'Voor volharding en doortastendheid onder extreme coronaomstandigheden.’

Mooi nieuws voor onze NTR ZaterdagMatinee. Die ontvangt de Schaunard Award 2021. De concertserie van de omroep ontvangt de onderscheiding van operamagazine Place de l’Opera voor ‘volharding en doortastendheid onder extreme coronaomstandigheden’. Dat meldde het magazine vandaag.

'Te midden van de lockdowns, semi-lockdowns en voortdurend veranderende regelgeving ontpopte de NTR ZaterdagMatinee zich als een baken van hoop', aldus het magazine. 'Samen met zijn vaste partners – het Radio Filharmonisch Orkest en het Groot Omroepkoor – slaagde de concertserie erin vrijwel het gehele jaar liveconcerten in de Grote Zaal van het Concertgebouw te organiseren. Soms voor een klein plukje publiek, soms voor een lege zaal, maar altijd voor een grote en groeiende groep luisteraars op NPO Radio 4.'

'Kees Vlaardingerbroek, directeur van de ZaterdagMatinee, krijgt een ‘verschrikkelijk warm gevoel’ van de onderscheiding. ‘Dit is echt geweldig nieuws, zeker ook voor mijn collega’s, die het hele jaar op hun tandvlees gelopen hebben.’

De Schaunard Award is bedoeld voor een onderscheidende bijdrage aan de wereld van opera en muziektheater. De prijs wordt voor de negende keer uitgereikt. De naam van de Schaunard Award is ontleend aan één van de karakters uit Puccini’s opera La bohème.

De NTR ZaterdagMatinee, met presentator Hans Haffmans, is elke zaterdagmiddag tussen 14.00 en 17.00 te beluisteren op NPO Radio 4.
Ter gelegenheid van het 60-jarig bestaan van de omroepserie verscheen onlangs de podcast: 'Sterren van de ZaterdagMatinee'.

Ster advertentie
Ster advertentie