Podium
NTR

Pianist Lang Lang geeft honderden piano's aan scholen

foto: Joel Saget / AFP
  1. Klassiekchevron right
  2. Pianist Lang Lang geeft honderden piano's aan scholen

De Chinese pianist Lang Lang gaat honderden piano's uitdelen aan openbare basisscholen in Engeland. Dat melden Britse media. De scholen krijgen ook het lesprogramma van de pianist, bedoeld om jonge kinderen kennis te laten maken met pianomuziek.

De gift is onderdeel van Keys of inspiration, een project dat Lang Lang dit jaar in Engeland is gestart. Eerder investeerde hij in muziekonderwijs in China en de Verenigde Staten. Daardoor zouden 200.000 kinderen toegang hebben gekregen tot een piano.

Je zou zeggen dat westerse landen als Engeland de steun niet zo nodig hebben. Maar volgens Lang Lang is de nood er hoog. "De scholen en leerkrachten zijn ongelooflijk", zegt hij, "en ze zijn zo toegewijd om hun leerlingen alles te geven wat ze kunnen. Maar het schokte me hoe de toegang tot muziekonderwijs zo beperkt kan zijn."

Begin dit jaar opende hij in Londen ook een kantoor van zijn internationale educatiestichting. Lang Lang zegt trouwens overal ter wereld te willen werken aan muziekeducatie voor kinderen.

Meer informatie over zijn projecten

Ster advertentie
Ster advertentie