Podium

Daphne Wassink, voorzitter van Koornetwerk Nederland, ontvangt Zilveren Anjer

NTR
foto: prins bernhard cultuurfonds
  1. Klassiekchevron right
  2. Daphne Wassink, voorzitter van Koornetwerk Nederland, ontvangt Zilveren Anjer

We spraken haar afgelopen twee jaar met regelmaat: Daphne Wassink, voorzitter van Koornetwerk Nederland, de koepelorganisatie van amateurkoren. Want de koorwereld had het door corona zwaar te verduren.

Maar nu is er ook mooi nieuws: Daphne Wassink ontvangt dit jaar één van de drie Zilveren Anjers van het Prins Bernhard Cultuurfonds:

Daphne Wassink (1980) is hét boegbeeld van de Nederlandse koorzang, en koorzang is als sociale en culturele verbinder van mensen van groot belang. Dankzij haar werd Koornetwerk Nederland dé vertegenwoordiger van de amateurkoorsector, en door haar persoonlijke en onvermoeibare lobby konden koren na maanden van gedwongen stilzwijgen door corona weer zingen.

De Zilveren Anjers worden sinds 1950 door het Prins Bernhard Cultuurfonds uitgereikt. Met de prijs worden vrijwilligers uit de culturele sector geëerd voor hun onbetaalbare inzet om anderen mee te laten genieten van alles wat ze zelf zo na aan het hart ligt.

De Zilveren Anjers 2022 worden 9 juni uitgereikt door prinses Beatrix op Koninklijk Paleis in Amsterdam.

Quote

Door haar persoonlijke en onvermoeibare lobby konden koren na maanden van gedwongen stilzwijgen door corona weer zingen.

Prins Bernard Cultuurfonds over Daphne Wassink
Ster advertentie
Ster advertentie