Podium

Corona-nieuws uit Duitsland en Italië

NTR
  1. Klassiekchevron right
  2. Corona-nieuws uit Duitsland en Italië

Haydn en Mahler in Düsseldorf

Op Eerste Pinksterdag (aanstaande zondag) wordt voor het eerst sinds de corona-pandemie begon weer een concert gegeven in de concertzaal van Düsseldorf. Het symfonie orkest van die stad speelt onder leiding van Adam Fischer werken van Haydn en Mahler.

Er is een publiek van 100 man welkom. Er worden natuurlijk de nodige maatregelen getroffen, zodat het concert veilig kan plaatsvinden. Het concert wordt ook gelivestreamd, zodat iedereen die geen kaartje heeft van het concert kan genieten.


Strauss in Frankfurt

Ook in Frankfurt komt het concertleven weer voorzichtig op gang.

Aanstaande vrijdag geven Zweedse sopraan Maria Bengtsson en pianist Sarah Tysman een concert in de Opera van Frankfurt. Op het programma staan werken van Richard Strauss. Net als in Düsseldorf mogen 100 mensen het concert bezoeken.


Ravenna Festival in Italië

De muzikale herstart in Italië vindt plaats in Ravenna. Op 21 juni gaat daar een aangepaste versie van het Ravenna Festival van start.

Het openingsconcert – en dus het eerste Italiaanse concert na de lockdown – wordt gegeven door 60 leden van het Luigi Cherubini jeugdorkest onder leiding van Riccardo Muti. Het concert wordt gegeven in het 15e eeuwse fort Rocco Brancaleone en biedt plaats aan een publiek van 250 mensen.

Op alle locaties worden strenge hygiënevoorschriften gehanteerd, zodat de concerten veilig bezocht kunnen worden.

Ster advertentie
Ster advertentie