Podium
NTR

Gergiev Festival jaar verplaatst

  1. Klassiekchevron right
  2. Gergiev Festival jaar verplaatst

Het Rotterdams Gergiev Festival verplaatst zijn 25ste editie naar volgend jaar. Dat jubileum blijft in het teken staan van de stad Sint-Petersburg, waar Gergiev al ruim dertig jaar de baas is van het Mariinksitheater.

Ondanks de versoepeling van de corona-regels ziet de organisatie geen andere optie dan uitstel. Want het is niet duidelijk of buitenlandse musici - onder wie Gergiev zelf - in september naar Nederland mogen reizen. Bovendien vindt het festival de anderhalve meter afstand ‘niet uitvoerbaar’. Het complete programma van het 25-jarig jubileum zal nu te zien en te horen zijn van 16 tot en met 19 september 2021.

Het zou ook zomaar de laatste editie van het Gergiev Festival kunnen zijn, want de Rotterdamse Raad voor Kunst en Cultuur heeft de gemeente geadviseerd om vanaf volgend jaar de subsidiekraan dicht te draaien. De Raad geeft het festival tal van complimenten, maar geen geld. ‘Schrijnend en slecht voor Rotterdam’, zegt het festival zelf. Het zal er alles aan doen om - citaat - ‘deze culturele aderlating voor Rotterdam en Nederland te voorkomen.

Ster advertentie
Ster advertentie