Podium
NTR

Gaudeamus en Rembrandt Frerichs zoeken klassieke musici

foto: NPO Radio 4
  1. Klassiekchevron right
  2. Gaudeamus en Rembrandt Frerichs zoeken klassieke musici

Ben je klassiek geschoold en wil je graag leren improviseren? Dan kun je je opgeven voor het project ‘Off the Carrousel’ van componist en pianist Rembrandt Frerichs en Gaudeamus.

Musici die gewend zijn vooral of uitsluitend van bladmuziek te spelen, krijgen in een half jaar de tijd om ervaring op te doen met improvisatie, zelf creëren en vrijheid, binnen een aan klassieke muziek en hedendaags verwant geluid. Rembrandt Frerichs zoekt daarvoor mid career professionals, orkest- of kamermusici. De workshops vinden plaats in het nieuwe jaar, vanaf januari tot en met juni in Tivoli Vredenburg. Met als doel: concerten bij onder meer het festival Gaudeamus. Op de site van Gaudeamus vind je meer informatie.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Rembrandt Frerichs laat in zijn muziek veel in het moment gebeuren. Zijn vrije benadering van muziek zorgt voor verrassende combinaties waarin klassieke muziek, jazz en muziek uit bijvoorbeeld het Midden Oosten samenkomen. Hij werkte samen met grote namen als Hossein Alizadeh en Kayhan Kalhor. Afgelopen maand verscheen het nieuwe album A Wind Invisible Sweeps Us Through The World van het Rembrandt Frerichs Trio waarin Frerichs samenspeelt met bassist Tony Overwater en percussionist Vinsent Planjer.

Ster advertentie
Ster advertentie