Podium
NTR

Prijzen voor operaregisseur Barrie Kosky en sopraan Juliana Grigorio

foto: Eric Feferberg / AFPfoto: Eric Feferberg / AFP
  1. Klassiekchevron right
  2. Prijzen voor operaregisseur Barrie Kosky en sopraan Juliana Grigorio

De Australische theater- en operaregisseur Barrie Kosky heeft dit jaar de Preis für Verständigung und Toleranz (Prijs voor Begrip en Verdraagzaamheid) ontvangen. De prijs wordt sinds 2002 uitgereikt door het Joods Museum Berlijn en de vriendenvereniging van het Joods Museum.

Barrie Kosky ontvangt de prijs omdat hij met zijn werk en als persoon voor de hedendaagse Duits-Joodse cultuur en voor het Duits-Joodse leven in Berlijn staat. “Hij gaf het publiek toegang tot een grotendeels vergeten gebied van de Joodse cultuur”, zo was te horen in de lofrede. Het werk van Barrie Kosky is binnenkort ook in Nederland te zien. In december is de opera Turandot van Puccini te zien in zijn regie bij De Nationale Opera in Amsterdam. Afgelopen voorjaar was Tosca in zijn regie te zien bij De Nationale Opera. Ook schrijfster Herta Müller mocht dit jaar dezelfde prijs in ontvangst nemen.

Barrie Kosky is overigens niet de enige medewerker van Turandot die in de prijzen valt. Eerder was al bekend dat de Armeense sopraan Juliana Grigoryan de Operalia award heeft ontvangen in Riga, Letland. Zij ontving daarmee een prijs van 30.000 dollar. Naast de eerste prijs ontving Grigoryan ook de publieksprijs, die gesponsord is door een bekend horlogemerk. Juliana Grigoryan zingt in december de rol van Liù in Turandot.

Juliana Grigoryan deelt de eerste prijs met de Amerikaanse tenor Antony León. Hij mocht naast de eerste prijs (30.000 dollar) ook de Don Placidon Domingo-Ferrer-prijs van 10.000 dollar in ontvangst nemen.

Ster advertentie
Ster advertentie