Podium
NTR

Barbara Hannigan wordt Associate Artist van het London Symphony Orchestra

foto: Marco Borggrevefoto: Marco Borggreve
  1. Klassiekchevron right
  2. Barbara Hannigan wordt Associate Artist van het London Symphony Orchestra

Het London Symphony Orchestra heeft bekend gemaakt dat sopraan Barbara Hannigan voor de duur van 3 jaar is benoemd tot Associate Artist van het orkest.

Associate Artist is een functie die door het London Symphony Orchestra in het leven is geroepen. Een Associate Artist is een musicus met invloed, kwaliteit en stijl die diversiteit en rijkdom aan het orkest kan geven. Een Associate Artist creëert in samenwerking met het orkest eigen programma’s en draagt bij aan de repertoirekeuzes voor andere programma’s gedurende het seizoen.

De algemeen directeur van het London Symphony Orchestra zegt:

Quote

Barbara Hannigan is een unieke artiest in haar vermogen dirigeren en zingen te combineren. Ze is in beide disciplines zeer begaafd en op het hoogtepunt van haar kunnen. In haar eerdere optredens met het London Symphony Orchestra heeft ze de spelers en het publiek kennis laten maken met nieuwe muziek.

Kathryn McDowell

Barbara Hannigan is zelf ook blij met deze benoeming: “Ik ben verheugd dat ik met mijn collega’s van het London Symphony Orchestra mooie en boeiende programma’s mag ontwikkelen en uitvoeren. Deze samenwerking geeft mij veel inspiratie.”

NTR ZaterdagMatinee - Barbara Hannigan zingt Let me tell you

Ster advertentie
Ster advertentie