Podium
NTR

Wijziging seizoensopening Wiener Staatsoper

foto: Maxim Shipenkov / ANPfoto: Maxim Shipenkov / ANP
  1. Klassiekchevron right
  2. Wijziging seizoensopening Wiener Staatsoper

De Wiener Staatsoper heeft het programma van de seizoensopening moeten wijzigen. Op het programma stond La Juive van Fromental Halévy. Hoofrollen waren weggelegd voor Roberto Alagna en Sonya Yoncheva, maar beide zangers hebben wegens ziekte afgezegd.

Regisseur Bogdan Roscic zegt: “La Juive is een bijzonder belangrijke productie in eht repertoire van de Staatsopera, maar het is ook bijzonder veeleisend en het wordt maar zelden uitgevoerd. Het was onmogelijk voor aanvang van de repetities vervanging te vinden.”

Het programma is dus aangepast en nu wordt bij de opening La bohème van Giacomo Puccini uitgevoerd. Anna Netrebko zingt de rol van Mimì, Vittorio Grigolo is Rodolfo. Niet een geheel onomstreden duo.

Anna Netrebko is een tijd lang in allerlei operahuizen geweerd vanwege haar vermeende connecties met Vladimir Poetin – waar zij inmiddels overigens afstand van heeft genomen.
Vittorio Grigolo is niet meer welkom bij de Metropolitan Opera in New York vanwege “ongepast en agressief” gedrag.

Op 14 september staat in plaats van La Juive een extra voorstelling van Carmen van Bizet op het programma. Elina Garanca is dan te zien in de titelrol.

Ster advertentie
Ster advertentie