Podium
NTR

Instrumenten terug dankzij social media

foto: Victor Serban (Unsplash)
  1. Klassiekchevron right
  2. Instrumenten terug dankzij social media

Twee musici raakten afgelopen weekend hun kostbare instrument kwijt. Tineke Steenbrink verloor haar harp en Hildur Guðnadóttir haar viool. En – goed nieuws – beide muzikanten kregen hun instrument terug dankzij een oproep op social media.

Na een optreden van Holland Baroque in de Utrechtse Pieterskerk verdween de harp van Steenbrink. Ze was het instrument even uit het oog verloren toen die onbewaakt bij een busje stond. Het was de bedoeling om de harp in te laden voor een volgend optreden in Groningen.

Trouwring

Ze schrok enorm toen ze erachter kwam dat het instrument verdwenen was. "Het is een beetje alsof je een trouwring verliest,” zei ze tegenover RTV Utrecht over het voorval. “Je staat ermee op en je gaat ermee naar bed. Als zoiets dan verdwijnt, valt alles om je heen even weg."

Niet veilig

Steenbrink riep mensen via Facebook en Twitter op uit te kijken naar het instrument. En wat bleek? Omwonenden waren tot de conclusie gekomen dat de harp daar niet veilig stond. En daarom hadden ze de harp mee naar huis genomen. Ze zagen de oproep van Steenbrink en legden contact.

Inbraak

Toevallig genoeg verloor ook de IJslandse componiste Hildur Guðnadóttir haar instrument afgelopen weekend. Zij raakte haar kostbare dorophone-viool kwijt tijdens een inbraak in haar huis in Berlijn. Ook zij vroeg haar volgers op social media om hulp en ook zij vond op die manier haar instrument terug.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie