Podium

Trompettist Peter Masseurs (74) overleden

NTR
  1. Klassiekchevron right
  2. Trompettist Peter Masseurs (74) overleden

Trompettist Peter Masseurs is afgelopen zaterdag op 74-jarige leeftijd overleden. Hij was jarenlang als eerste trompettist verbonden aan het Koninklijk Concertgebouworkest.

Masseurs begon zijn carrière bij de Marinierskapel. In 1970 werd hij lid van het Rotterdams Philharmonisch Orkest, en in 1982 van Koninklijk Concertgebouworkest. Hij werd beschouwd als een van de beste trompettisten ter wereld.

"Vette, warme toon"
Op de website van de Volkskrant zegt hoboïst Werner Herbers, die jarenlang collega van Masseurs was in het Concertgebouworkest: ‘Hij had een vette, warme toon. Hij was fenomenaal en speelde heel melodieus. Dirigent Bernard Haitink was zo op hem gesteld, dat hij Masseurs ook na zijn pensioen nog terugvroeg voor concerten.’

Een veelzijdig musicus
Masseurs had ook een internationale carrière als solist. Daarnaast speelde hij onder meer bij het Nederlands Blazers Ensemble, het Asko Ensemble, het Schönberg Ensemble en de Ebony Band. Ook was hij hoofdvakdocent aan het Conservatorium van Amsterdam.

In de ban van de trompet
Het NPS programma 'In de ban van' maakte in 1996 een aflevering over de trompet, waarbij Masseurs en jazztrompettist Eric Vloeimans uitgebreid werden geïnterviewd over hun instrument. Bekijk het programma hier terug:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie