Podium
NTR

Dirigent Antony Hermus debuteert in de Verenigde Staten

foto: Marco Borggreve
  1. Klassiekchevron right
  2. Dirigent Antony Hermus debuteert in de Verenigde Staten

Vrijdag 12 mei maakt dirigent Antony Hermus zijn entree in de Verenigde Staten bij het Oregon Symphony. Hij trapt af met muziek van Chin, Gershwin en Sjostakovitsj.

Antony heeft nog geen kennisgemaakt met het orkest, maar hij heeft gehoord 'dat ze snel leren'. Volgens zijn host in Oregon lijkt Oregon wel een beetje op Nederland: "Wij fietsen hier ook, net als jullie." Hij heeft nu zelfs een eigen fiets waarmee hij de stad verkent.

De in Oosterhout geboren Hermus is vaak te gast geweest bij Nederlandse orkesten, waaronder het Koninklijk Concertgebouworkest, Radio Filharmonisch Orkest en Residentie Orkest. De Brabander is tevens vaste gastdirigent bij het Noord Nederlands Orkest en Opera North in Londen. Sinds september vorig jaar is hij chef-dirigent van het Belgian National Orchestra in Brussel.

Hermus vindt het belangrijk om werk van levende componisten uit te voeren: "Klassieke muziek is geen museum."

Werk in het buitenland

Elders in Europa dirigeerde Hermus onder andere in operahuizen in Stuttgart, Straatsburg, Parijs, Göteborg, Essen en Berlijn. Hij onderhoudt een warme band met de Zuid-Koreaanse componist Unsuk Chin, met wie hij voor het Filharmonisch Orkest in Helsinki en het Zweeds Radio Symfonieorkest gewerkt heeft. Ook in Amerika zal werk van haar te horen zijn.

De dirigent zal van 12 tot en met 15 mei dirigeren in Amerika. Kijk voor de complete agenda op zijn website.

Ster advertentie
Ster advertentie