Podium
NTR

Willem Breuker Prijs 2022 voor Duo Ornstein-Fentross en Diamanda La Berge Dramm

foto: Juri Hiensch
  1. Klassiekchevron right
  2. Willem Breuker Prijs 2022 voor Duo Ornstein-Fentross en Diamanda La Berge Dramm

Deze prijs wordt uitgereikt aan een musicus wiens werk wordt gekenmerkt door 'vrijheid, een hartelijke brutaliteit en een volstrekt open geest'.

Duo Maarten Ornstein en Mike Fentross, saxofonist/klarinettist en luitist, en violist/performer Diamanda La Berge Dramm ontvangen dit jaar de Willem Breuker Prijs.

De Willem Breuker Prijs, vernoemd naar saxofonist, klarinettist en componist Willem Breuker die in 2010 overleed, wordt elke twee jaar uitgereikt aan een componist, musicus, programmeur of organisator wiens werk wordt gekenmerkt door 'vrijheid, een hartelijke brutaliteit en een volstrekt open geest'.

En omdat het vorig jaar niet kon, dit jaar meteen maar twee winnaars.

Het juryrapport zegt over Maarten Ornstein en Mike Fentross:

“Het duo weet het traditionele in de eigen tijd te plaatsen door oude en nieuwe muziekculturen uit verschillende delen van de wereld subtiel te mengen. Zij stapelen verrassing op verrassing en verkennen de grenzen tussen West-Europese klassieke muziek, Baltische folklore en improvisatie.”

“Voor Diamanda La Berge Dramm is het vanzelfsprekend om naast haar vioolspel talloze andere expressiemiddelen te gebruiken om eigen fysieke emoties te vertalen in muziek. Ze is een authentieke verschijning in het instrumentale domein waarin ze een voorbeeldfunctie heeft waar het gaat om het gebruik van het instrument als middel en niet als doel.”

De Willem Breuker Prijs ter waarde van €15.000,- wordt vrijdag 4 november aanstaande uitgereikt in het Bimhuis in Amsterdam.

Ster advertentie
Ster advertentie