Podium
NTR

Altviolist Vladimir Mendelssohn overleden

foto: Wikimediafoto: Wikimedia
  1. Klassiekchevron right
  2. Altviolist Vladimir Mendelssohn overleden

Vladimir Mendelssohn was een bekend kamermusicus en een geliefd docent.

Afgelopen vrijdag is altviolist Vladimir Mendelssohn overleden. Dat meldt het Delft Chamber Music Festival. Hij zou tijdens het festival dat afgelopen juli en begin augustus plaatsvond nog optreden, maar helaas was hij toen niet in staat te komen.

Vladimir Mendelssohn was een kamermusicus pur sang en doordat hij lesgaf aan de conservatoria van Essen, Parijs, Den Haag en Rotterdam drukte hij zijn stempel op het muzikale landschap.

Altviolist Emlyn Stam van de Dutch Viola Society herinnert zich de innemende warmte en het unieke gevoel voor humor van Vladimir Mendelssohn én zijn pedagogische aanpak. Emlyn Stam schrijft: “Als pedagoog leek hij altijd precies de juiste woorden te vinden voor elke situatie,” aldus Emlyn Stam over Vladimir Mendelssohn.

Vladimir Mendelssohn zou volgende optreden tijdens het Stiftfestival in Weerselo – het festival van Daniel Rowland. De concerten waarin Mendelssohn te horen zou zijn, worden gespeeld door 3 andere altviolisten, de programmering blijft hetzelfde. 3 concerten van het Stiftfestival worden aan Vladimir Mendelssohn opgedragen, waaronder het openingsconcert op zaterdag 21 augustus. Tijdens dat concert wordt ook zijn bewerking van een tango van Alfred Schnittke gespeeld.

Altviolist Vladimir Mendelssohn is 72 jaar oud geworden.

Ster advertentie
Ster advertentie