Podium

Russische ballerina sluit zich aan bij Het Nationale Ballet

NTR
foto: ANPfoto: ANP
  1. Klassiekchevron right
  2. Russische ballerina sluit zich aan bij Het Nationale Ballet

Olga Smirnova, prima ballerina bij het wereldberoemde Bolshoi Ballet, gaat per direct aan de slag in Amsterdam.

De Russische Olga Smirnova, prima ballerina bij het wereldberoemde Bolshoi Ballet, heeft besloten zich aan te sluiten bij Het Nationale Ballet. Dat heeft het balletgezelschap uit Amsterdam woensdag bekendgemaakt. De ballerina is welkom geheten en gaat per direct aan de slag.

Smirnova sprak zich onlangs uit tegen de Russische invasie in Oekraïne. Dat maakt werken voor haar in Rusland onhoudbaar.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Quote

Ik had nooit gedacht dat ik me zou schamen voor Rusland. Ik ben altijd trots geweest op de enorme hoeveelheid talent die ons land rijk is en op onze culturele en atletische prestaties. Het is erg pijnlijk om te horen dat er mensen sterven, hun thuis kwijtraken of hun huis moeten achterlaten.

Olga Smirnova

Haar eerste rol danst Olga Smirnova in de balletklassieker Raymonda die 3 april in première gaat in Nationale Opera & Ballet in Amsterdam.

Een andere jongere danser, de 22-jarige rijzende ster en tweede solist van het Mariinsky Ballet in Sint-Petersburg en van oorsprong Braziliaanse danser Victor Caixeta, treedt ook toe tot het gezelschap van Het Nationale Ballet.

Ster advertentie
Ster advertentie