Podium

Dan Brown presenteert 'Het wilde dierenorkest' met eigen muziek

NTR
  1. Klassiekchevron right
  2. Dan Brown presenteert 'Het wilde dierenorkest' met eigen muziek

De populaire Amerikaanse schrijver Dan Brown, bekend van zijn bestseller De Da Vinci Code, presenteerde op 1 september wereldwijd zijn nieuwste boek: Het wilde dierenorkest. Een prentenboek met bijbehorende klassieke muziek, gecomponeerd door Brown zelf. In Het Concertgebouw zal het boek met een concert als eerste worden gepresenteerd aan leerlingen van een basisschool uit Zaanstad.

"Ik ben opgegroeid met klassieke muziek en vond het geweldig", zei Brown in een interview met Amerikaanse media. Zijn moeder was zijn eerste pianolerares en zijn vader was professioneel organist. “Ik hoopte gewoon iets te maken zodat kinderen op jonge leeftijd hun enthousiasme voor klassieke muziek kunnen delen. Kinderen hebben nu meer dan ooit verbeeldingskracht nodig, en muziek spreekt tot de verbeelding", Aldus Brown in Houston Chronicle.

De presentatie vindt niet live plaats, maar via een online verbinding tussen Het Concertgebouw en Dan Browns huis in Amerika. De muziek uit het boek wordt op 2 september gespeeld door een strijkkwartet en een pianist uit het Concertgebouworkest.

Meer informatie: concertgebouw.nl

Ster advertentie
Ster advertentie