Podium
NTR

Steun voor freelance musici in Duitsland

  1. Klassiekchevron right
  2. Steun voor freelance musici in Duitsland

Er komt steun voor freelance musici in Duitsland. De Duitse Minister van Cultuur, Monika Grütters, heeft daarvoor een nieuw programma gepresenteerd: Stipendienprogramm Klassik. Met dat programma worden 1500 beurzen ter waarde van elk 6000 EURO beschikbaar gesteld aan freelancers.

“Het jaar 2020 is een catastrofe voor musici. Niet alleen met Pasen, maar ook nu in de advent- en kerstperiode zijn veel optredens afgelast door de hernieuwde lockdown”, aldus de minister.
Freelance musici leveren, volgens Grütters, een belangrijke bijdrage aan de diversiteit en innovatie van het muziekleven. “Om dat ook in de toekomst te behouden, willen we met dit programma ruimte creëren voor nieuwe ideeën en projecten.”

Ook in de Verenigde Staten krijgt de cultuursector even wat lucht. Gisteravond keurde het Congres een corona-steunpakket goed. In dat pakket van totaal 900 miljard dollar, is 15 miljard vrijgemaakt voor de cultuursector. En zelfstandig ondernemers, waaronder veel musici, krijgen in ieder geval tot maart een uitkering.

Beeld: dpa

Ster advertentie
Ster advertentie