Podium
NTR

Violiste Hawijch Elders naar Elisabethwedstrijd

  1. Klassiekchevron right
  2. Violiste Hawijch Elders naar Elisabethwedstrijd

De Koningin Elisabethwedstrijd voor Viool 2019, die vanaf eind april plaatsvindt in Brussel, heeft vandaag de lijst van kandidaten bekendgemaakt. Onder de 71 kandidaten ook een Nederlandse violiste: Hawijch Elders (1998). Vorig jaar nog won ze de Tweede Prijs en de Publieksprijs bij het Oscar Back Vioolconcours.

Vanaf 29 april verzamelen Hawich Elders en 70 andere getalenteerde violisten uit de hele wereld zich in Brussel voor de 19e editie van de Koningin Elisabethwedstrijd voor Viool. De best vertegenwoordigde nationaliteiten zijn: Korea, Japan en de Verenigde Staten. Naast Nederlandse deelname is er ook een Belgische violiste, student aan het conservatorium van Amsterdam: Sylvia Huang.

Opmerkelijk punt: dit jaar tellen we meer vrouwen dan mannen: 49 tegenover 22. De laatste viooleditie in 2015 waren de mannen nog in de meerderheid: 34 tegenover 28.
De finales van de 19e viooleditie vinden plaats in de week van 20-25 mei en de slotavond is op 6 juni aanstaande. Met dit jaar wellicht een Nederlandse winnaar. De optredens worden ook uitgezonden op de Belgische televisie.
Ster advertentie
Ster advertentie