Podium

Cellist Sebastian Hess overleden

NTR
foto: Michael Maggs / Wikimediafoto: Michael Maggs / Wikimedia
  1. Klassiekchevron right
  2. Cellist Sebastian Hess overleden

Dit weekend is bekend gemaakt dat de Duitse cellist Sebastian Hess op 1 september is overleden aan de gevolgen van een aneurysma.

Hess studeerde aan de Hochschule für Musik in Würzburg. Daarna ging hij naar Londen om les te krijgen bij William Pleeth. Hij studeerde ook Mstislav Rostropovich. Op zijn 18e debuteerde Hess bij de New York Philharmonic onder leiding van Leonard Bernstein. Daarna werd hij uitgenodigd op allerlei internationale festivals, waaronder het Aldeburgh Festival en het Schleswig-Holstein Festival. Sebastian Hess was een veelgevraagd solist bij onder meer de Bamberger Symphoniker en de Moscow Soloists. Hij werkte nauw samen met bijvoorbeeld Jörg Widmann en Hans Werner Henze, maar hij legde zich ook toe op het spelen van barokmuziek.

Een bijzondere passie van Sebastian Hess was barokcomponist Giovanni Benedetto Platti – die in Würzburg gewerkt had (de stad waar Hess studeerde). Hess ontdekte Platti’s sonates en concerten in een muziekcollectie en besloot die werken op te nemen om zo Platti uit de vergetelheid te halen.

Sebastian Hess is 50 jaar oud geworden.

Ster advertentie
Ster advertentie