Podium

MAAT Saxophone Quartet wint Dutch Classical Talent Award

foto: NPO Radio 4foto: NPO Radio 4
  1. Klassiekchevron right
  2. MAAT Saxophone Quartet wint Dutch Classical Talent Award

Het MAAT Saxophone Quartet heeft gisteren de finale van Dutch Classical Talent gewonnen. De finale vond plaats in TivoliVredenburg in Utrecht en het Zondagmiddagconcert van NPO Radio 4 was er live bij ⬇️

Het Zondagmiddagconcert: Finale Dutch Classical Talent

Het MAAT Saxophone Quartet wint een bedrag van 10.000 euro. “Het kwartet kiest voor een authentieke, verrassende presentatie met een grensverleggende programmakeuze. Muzikaal laten ze perfect samenspel horen, maar ze zijn toch ook als individuen herkenbaar”, aldus de vakjury.

De publieksprijs ging naar het Animato Kwartet.

Dutch Classical Talent is een ontwikkelingstraject voor jonge musici tot en met 28 jaar, die studeren of zijn afgestudeerd aan één van de Nederlandse conservatoria. Het traject duurt anderhalf jaar en bestaat uit een coachingsprogramma, een tour langs de twaalf belangrijkste Nederlandse concertzalen en een finaleavond.

Dit jaar presenteerden klarinettist Jelmer de Moed, violist Hawijch Elders, het Animato Kwartet, Duo Mader/Papandreopoulos (piano en saxofoon) en het MAAT Saxophone Quartet zich.

Eerdere winnaars van Dutch Classical Talent zijn onder meer Tobias Borsboom, Maya Fridman en het Berlage Saxophone Quartet.

Ster advertentie
Ster advertentie