Podium
NTR

Klarinettist Ottensamer debuteert als dirigent

  1. Klassiekchevron right
  2. Klarinettist Ottensamer debuteert als dirigent

De Oostenrijkse klarinettist Andreas Ottensamer heeft 21 april z’n debuut als dirigent gemaakt bij de Bournemouth Symphony Orchestra.

Hij is niet de eerste solist die ook dirigeert. Begin deze week meldden we nog een hoboïst die dirigent wordt bij een Duits orkest. En zo zijn er nog meer.

Voor de 32-jarige Ottensamer voelt het dirigeren als een natuurlijke stap, zo zegt hij in een interview met Classic FM. Zijn interesse ligt van jongs af aan al bij meerdere instrumenten: hij begon met piano, daarna volgde cello en tenslotte klarinet. Het dirigeren voelt voor hem, ‘als een manier om mijn vak als musicus te intensiveren.’
En toen zijn bomvolle agenda vorig jaar door de coronacrisis werd schoongeveegd kon hij doen wat hij eigenlijk al lange tijd wilde: studeren voor dirigent.

Geen live publiek vanavond, wel een stream. Maar ook Ottensamer kijkt verlangend uit naar een volle zaal: “Het is alsof je een jaar lang geen suiker eet, en dan opeens een hele reep voorgeschoteld krijgt. Dat zal iets geweldigs worden!”

Ster advertentie
Ster advertentie