Podium
NTR

Maker podcast 'Making an opera' krijgt oeuvreprijs

foto: Pxhere
  1. Klassiekchevron right
  2. Maker podcast 'Making an opera' krijgt oeuvreprijs

Hoe maak je een opera? Op die vraag probeert audio-regisseur Stef Visjager een antwoord te geven in haar podcast-serie 'Making an opera'. Voor haar hele oeuvre heeft ze nu een prijs gewonnen, toegekend door de Dutch Directors Guild, de vakvereniging voor Nederlandse regisseurs.

Voor 'Making an opera' kreeg Visjager de kans anderhalf jaar lang achter de schermen mee te kijken bij de totstandkoming van de opera Ritratto van Willem Jeths. Zo kon ze het complexe maakproces van eerste idee tot aan de uitvoering volgen en ontrafelen. De serie won de Prix Europa 2020 én de Prix Italia.

De vereniging roemt haar complete werk en licht de toekenning van de prijs als volgt toe "Als maker, met talloze prachtige, prijswinnende producties, zowel documentaire als fictie, zowel one-off als serie, is Stef tot op de dag van vandaag absolute voortrekker en lichtend voorbeeld voor vele audiomakers. Naast haar eigen werk heeft Stef zich ook altijd met passie en veel succes ingezet voor de radio- en podcastsector en is altijd belangeloos aan het werk om andere getalenteerde audiomakers de nodige aandacht te geven, verder te helpen en te doen groeien."

Ze krijgt het bijbehorende beeldje op een bijeenkomst op 19 april 2023.

Luister naar Making an Opera:

Making an Opera

Making an Opera

Ster advertentie
Ster advertentie