Podium
NTR

Italië: 'Corona-decreet' legt concertleven stil

  1. Klassiekchevron right
  2. Italië: 'Corona-decreet' legt concertleven stil

De verspreiding van het Corona-virus heeft steeds meer gevolgen voor de culturele sector. De Italiaanse regering heeft 4 maart per decreet een groot deel van de bijeenkomsten in het land verboden, waaronder concerten. Het verbod duurt vooralsnog tot 3 april. Dat betekent dat het culturele leven in heel Italië zo goed als stil komt te liggen. Operatheater La Fenice in Venetië zou van plan zijn voorstellingen zonder publiek door te laten gaan, en die via live stream beschikbaar te maken voor publiek.

Verder is de Frankfurter Musikmesse uitgesteld. Deze grootste muziekbeurs van Europa zou begin april plaatsvinden. Nieuwe data zijn er nog niet.

Individuele gevallen maken de invloed van het virus extra duidelijk: De Koreaanse Myung-whun Chung zou 7 maart de 9e symfonie van Gustav Mahler in dirigeren in Florence. Maar aangekomen vanuit Japan besloot hij volgens berichten in plaats daarvan twee weken in quarantaine te gaan. Daniele Gatti werd gelukkig bereid gevonden zijn plek in te nemen. En nu is het hele concert geannuleerd.

Ster advertentie
Ster advertentie