Podium
NTR

Neo-fanfare 9×13 haalt klimaatdiscussie naar Wonderfeel

foto: De Schaapjesfabriek (Wonderfeel)foto: De Schaapjesfabriek (Wonderfeel)
  1. Klassiekchevron right
  2. Neo-fanfare 9×13 haalt klimaatdiscussie naar Wonderfeel

Klimaatverandering en hedendaagse klassieke muziek. Neo-fanfare 9×13 speelt 21 juli een muziektheater met een maatschappelijk randje op het Wonderfeel Festival in ’s-Graveland. Het tienkoppige ensemble stelt daar de klimaatdiscussie aan de kaak. Hans Haffmans sprak de voorman van het ensemble Anton van Houten in Podium.

Met dammen en dijken hebben we onze voeten droog weten te houden in Nederland, maar blijft dat zo in een tijd waarin de zeespiegel stijgt? 9×13 houdt het publiek een spiegel voor: ontkennen we het probleem of ondernemen we actie? Dat vraagstuk staat centraal in Onder NAP, de voorstelling van neo-fanfare 9×13. Het muziektheater vindt plaats op De Bosplek, een intiem grasveld zonder podium.

Onder NAP

Op landgoed Schaep en Burgh brengt het ensemble de dreiging van een stijgende zeespiegel op Monty Python-achtige wijze onder de aandacht. ‘’In het stuk komt er een groep klimaatvluchtelingen aan op een eiland, de ene helft denkt dat het wel losloopt, de andere helft niet,’’ zegt Anton van Houten. "Het is muziektheater zonder woorden. Daardoor kunnen mensen zelf hun verhaal creëren: de een haalt er iets heel anders uit dan de ander."

9×13 is vrijdag 21 juli te vinden op het Wonderfeel Festival in ’s-Graveland. Meer informatie.

Ster advertentie
Ster advertentie