Podium
NTR

Sopraan Karan Armstrong overleden (79)

foto: bach-cantatas.com
  1. Klassiekchevron right
  2. Sopraan Karan Armstrong overleden (79)

De Duitse pers gaf haar ooit de eretitel ‘diva van de moderne tijd’

De Amerikaanse sopraan Karan Armstrong is overleden. Ze is 79 geworden.
De Duitse pers gaf haar ooit de eretitel ‘diva van de moderne tijd’. Armstrong zong jarenlang bij de Deutsche Oper in Berlijn. Eind jaren 70 maakte ze daar haar debuut als Salomé in Richard Strauss’ gelijknamige opera. In 2016 stond Armstrong daar voor het laatst op het podium als Madame Larina in Tsjaikovski’s opera Jevgeni Onegin.

Karan werd geboren in 1941 in Montana, studeerde piano en later zang bij onder anderen de beroemde Duits-Amerikaanse sopraan Lotte Lehmann. Ze maakte in 1966 haar debuut bij de Metropolitan Opera in New York en halverwege de jaren 70 vertrok ze naar Europa. In Duitsland ontmoette ze regisseur Götz Friedrich met wie ze later trouwde. Begin jaren 80 werd haar man artistiek directeur bij de Deutsche Oper in Berlijn. Tot zijn dood in 2000 werkten ze regelmatig samen in verschillende producties.
Met haar charisma en haar acteertalent was Armstrong de ideale artiest voor het regietoneel van haar man. Haar repertoire was veelzijdig: van Strauss en Wagner tot Korngold en Kurt Weill. Het leverde haar de eretitel ‘diva van de moderne tijd’ op.

Ze overleed gisteren, 28 september, in een ziekenhuis in het Spaanse Marbella.

Ster advertentie
Ster advertentie