Podium

Jordi Savall erelid van de Royal Philharmonic Society

NTR
foto: Wikipedia/Jacques Philippet
  1. Klassiekchevron right
  2. Jordi Savall erelid van de Royal Philharmonic Society

'De vele samenwerkingen en opnames laten ons zien hoe muziek uit vervlogen tijden nog steeds tot ons spreekt'

Als het gaat om historische muziek, uit alle windstreken en van alle tijden, dan is de Catalaan Jordi Savall een grootheid op dit gebied. Voor zijn verdiensten heeft de dirigent, gambist en onderzoeker een erelidmaatschap van de Royal Philharmonic Society ontvangen, een belangrijke Britse onderscheiding. Tevens een van de oudste onderscheidingen - de eerste ging in 1826 naar Carl Maria von Weber.

Volgens een woordvoerder is Savall al 50 jaar onvermoeibaar in zijn zoektocht naar muzikale schatten uit een ver verleden.

Quote

De vele samenwerkingen en opnames laten ons zien hoe muziek uit vervlogen tijden nog steeds tot ons spreekt. Wij zijn enorm dankbaar voor alles wat je hebt gedaan, niet alleen om ervoor te zorgen dat dergelijke muziek blijft voortbestaan, maar ook dat zij vandaag de dag met zoveel levendigheid wordt uitgevoerd.

James Murphy, RPS Chief Executive

Jordi Savall is de oprichter van drie orkesten en van zijn onafhankelijke platenlabel Alia Vox. Sinds de jaren 70 is Savall een van de leidende figuren in de oude muziek.

Ster advertentie
Ster advertentie