Podium

Compositie 10-jarige Olivia de wereld in via TikTok

NTR
foto: Meems1980 TikTok
  1. Klassiekchevron right
  2. Compositie 10-jarige Olivia de wereld in via TikTok

Wat opvalt kan zich via sociale media snel verspreiden. Dat geldt voor negatieve berichten, maar zéker ook voor berichten waar je blij van wordt. Zo bereikte de eerste compositie van de 10-jarige Olivia uit de Verenigde Staten een miljoenenpubliek via TikTok.

Haar moeder had de handgeschreven muziek op het social media platform gezet, benieuwd of muzikanten er iets mee konden.

foto: Meems1980 TikTok

Helemaal kloppend waren de notenbalken niet; Olivia had deels 6 in plaats van 5 lijnen getekend. Maar desondanks waren de reacties overweldigend! Het bericht werd miljoenen keren bekeken en TikTok-gebruikers begonnen uitvoeringen online te zetten, met uiteenlopende instrumenten. Een orkest nam een eigen arrangement op, dat op z'n beurt meer dan honderdduizend likes op TikTok kreeg. De bladmuziek daarvan werd weer op internet gezet, zodat iedereen het kan spelen.

Bekijk hier de video met de orkestversie.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Al is het arrangement natuurlijk niet door Olivia gemaakt, voor je het weet wordt je talent ontdekt! De Amerikaanse componist Eric Whitacre, wereldwijd bekend door zijn koormuziek, was in ieder geval onder de indruk. Hij hoorde het arrangement toen hij vorige week als gast van bij het NPO Klassiek-programma Podium. "Ik zou er vanavond al een koorversie van willen maken", zei hij.

Ster advertentie
Ster advertentie