Podium
NTR

13-jarige gitarist wint Koninklijk Concertgebouw Concours

foto: Eduardus Lee
  1. Klassiekchevron right
  2. 13-jarige gitarist wint Koninklijk Concertgebouw Concours

De 13-jarige gitarist Vincent Opheikens heeft het Koninklijk Concertgebouw Concours gewonnen. In het concours nemen muzikale talenten van 9 tot 14 jaar het tegen elkaar op. De jonge Amsterdammer was een van de zes finalisten in deze veertiende editie.

De jury was vol lof over de winnaar: “Als je begint met spelen zuig je de aandacht van het publiek naar je toe. En dat kunnen alleen de grootste musici. Je speelt geen muziek, je bent muziek. En je speelt recht uit het hart.”

Vincent Opheikens speelt al sinds zijn 6e gitaar en heeft tegenwoordig les van Izhar Elias. Naast klassieke gitaarstukken speelt hij ook graag de gitaarsolo's van Mark Knopfler, de gitarist van de Dire Straits, en Eric Clapton.

Quote

Je speelt geen muziek, je bent muziek. En je speelt recht uit het hart.

Jurycommentaar

Opheikens krijgt 1000 euro om zich verder te ontwikkelen en komende augustus is hij als hoofdgast uitgenodigd op het Kinderprinsengrachtconcert, dat traditioneel plaatsvindt in de middag voorafgaand aan het Prinsengrachtconcert.

foto: Eduardus Lee

De finalisten en juryleden van het Koninklijk Concertgebouw Concours

Koninklijk Concertgebouw Concours

Met het Koninklijk Concertgebouw Concours wil Het Concertgebouw jonge musici stimuleren om muziek te maken. Al veertien jaar biedt het zo een podium aan musici tussen de 9 en 14 jaar oud. Met het concours hoopt de organisatie ook het contact te bevorderen tussen jong talent en professionele musici.

Eerdere winnaars van het concours zijn onder meer Lucie Horsch (blokfluit), Aidan Mikdad (piano) en Jala Heywood (contrabas). Vorig jaar won pianist Adam Akopian.

Ster advertentie
Ster advertentie