Podium

'Wauw' zei de 9-jarige Ronan Mattin

NTR
  1. Klassiekchevron right
  2. 'Wauw' zei de 9-jarige Ronan Mattin

Afgelopen woensdag meldden we het in Podium: een Amerikaans orkest uit Boston was op een zoek naar een jonge concertbezoeker die nadat de laatste noten van Mozarts Maurerische Trauermusik, hadden geklonken een bewonderend ‘wauw’ liet horen.

Het concert werd rechtstreeks uitgezonden op de radio. De directeur van het orkest was zo onder de indruk van de reactie dat hij via de media een zoektocht startte:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Groot muziekfan
En ze hebben de jongen gevonden! Het gaat om de 9 jarige Ronan Mattin. Het jongetje was door zijn opa meegenomen naar het concert. Zijn opa vertelt in een interview dat zijn kleinzoon door zijn autisme zich zelden uit. ‘De keren dat hij uitdrukking geeft aan zijn gevoel zijn op één hand te tellen. Ik was zelf dus ook verrast. Maar Ronan is een groot muziekfan. Ik nam mijn kleinzoon een paar maanden geleden ook al mee naar een klassiek concert, hij praatte wekenlang over niets anders.’

Vroeg beginnen
Je kunt niet vroeg genoeg beginnen. Dat zei de Litouwse sterdirigente Mirga Grazinyte-Tyla, chef-dirigent van het symfonieorkest van Birmingham, onlangs ook. Zij deed zelfs een oproep aan moeders om met hun baby’s repetities en concerten van haar orkest bij te wonen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.


Ster advertentie
Ster advertentie