Podium
NTR

Mark Elder vertrekt als chef-dirigent bij Hallé Orchestra

foto: Benjamin Ealovegafoto: Benjamin Ealovega
  1. Klassiekchevron right
  2. Mark Elder vertrekt als chef-dirigent bij Hallé Orchestra

De Brit Mark Elder neemt afscheid als chef-dirigent bij het Hallé Orchestra. Elder had in februari al bekendgemaakt dat hij van plan was om stoppen als chef-dirigent bij het orkest in Manchester.

Loopbaan bij Hallé

Mark Elder en het Hallé Orchestra worden vaak in één adem genoemd. Elder was er sinds 1999 chef-dirigent. En nu, na bijna 25 jaar, is hij benoemd tot dirigent emeritus. "De samenwerking met deze buitengewone musici en de optredens voor ons geweldige publiek zijn bijna 25 jaar het middelpunt van mijn leven", zegt Elder. "Ik ben blij dat ik de kans heb om deze twee banden door te ontwikkelen als dirigent emeritus en ik kijk uit naar de vele spannende concerten de aankomende jaren."

Opvolger

Mark Elder draagt het stokje over aan de Singaporese dirigent Kahchung Wong, die per september 2024 begint. In februari maakte hij bij Hallé zijn debuut als gastdirigent. Wong won in 2016 als eerste Aziatische dirigent de Mahler-dirigeerwedstrijd in Bamberg en heeft onder andere het New York Philharmonic, het Tsjechisch Filharmonisch Orkest en het Konzerthausorchester Berlin geleid. Momenteel is hij chef-dirigent van het Japans Philharmonisch Orkest en eerste gastdirigent van het Dresdner Philharmonie. Elder wenst hem succes toe. "Ik weet dat de mensen van Manchester hem een warm welkom zullen geven".

Ster advertentie
Ster advertentie