Podium

Nederlandse dirigent Kent Moussault naar dirigentenconcours Londen

NTR
foto: Hans van der Woerd
  1. Klassiekchevron right
  2. Nederlandse dirigent Kent Moussault naar dirigentenconcours Londen

Hoe maak je jezelf als jonge dirigent zichtbaar? Nou, bijvoorbeeld door mee te doen aan concoursen. De Nederlandse dirigent Kent Moussault doet dat regelmatig.

In 2021 deed hij mee aan het internationale dirigentenconcours in Rotterdam, toen haalde hij de finale net niet.

Hans Haffmans sprak met hem toen over zijn deelname.

Maar afgelopen januari nam hij revanche en won hij een concours in Boedapest. En deze maand kan hij zich opnieuw bewijzen. Hij is één van de twintig deelnemers die vanaf 21 maart strijden om de eerste plek tijdens een ander groot Europees dirigentenconcours in Londen: de Donatella Flick LSO Conducting Competition. En mocht hij winnen, dan wacht hem een mooie beloning: hij krijgt dan de kans om assistent-dirigent te worden van het Londen Symphony Orchestra.

Jong geleerd

Kent werd geboren in 1993 in Amsterdam. Muziek maken doet hij al vanaf z'n tweede jaar - beide ouders zijn musicus en stopten hem al vroeg een instrument in de handen - en als kleuter wilde hij dirigent worden. Dat verdween een tijdje naar de achtergrond tot hij op de middelbare school een compositie schreef en die later zelf ook mocht dirigeren. Hij besloot orkestdirectie te gaan studeren in Den Haag bij onder anderen Jac van Steen. Voor zijn master vertrok hij naar Schotland.

Ster advertentie
Ster advertentie