Podium
NTR

Simon Rattle wordt nieuwe chef Symphonieorchester des Bayerischen Rundfunks

  1. Klassiekchevron right
  2. Simon Rattle wordt nieuwe chef Symphonieorchester des Bayerischen Rundfunks

Sir Simon Rattle is benoemd tot chef-dirigent van het Symphonieorchester und Chor des Bayerischen Rundfunks in München. Zijn aanstelling begint in seizoen 2023-2024 en loopt 5 jaar. Sinds 2010 is Rattle regelmatig te gast bij het orkest. Hij dirigeerde er onder meer Das Rheingold en Die Walküre van Wagner en Das Lied von der Erde, die ook op cd zijn uitgebracht.

Simon Rattle vindt het geweldig de positie te aanvaarden. “Het is een eer Mariss Jansons op te volgen. Ik kijk ernaar uit de geweldige musici de komende jaren te leiden”, aldus Rattle.

In een statement maakt Rattle duidelijk waarom hij voor het Duitse orkest kiest. Het zijn voornamelijk persoonlijke redenen: “Door de rol van chef-dirigent in München te aanvaarden, kan ik beter de balans tussen werk en privé beter beheren én ik kan dicht genoeg bij huis zijn om er ook voor mijn kinderen te kunnen zijn.”

Verschillende nieuwsbronnen, zoals The Times, zeggen dat Rattle zich al langer niet meer thuis voelde in Londen.

Simon Rattle heeft zijn contract bij de London Symphony Orchestra verlengd tot en met 2023. Dat contract dient hij uit, maar verlengt hij niet. In 2023 krijgt hij daar de titel “Conductor Emeritus”, net als André Previn.

Ster advertentie
Ster advertentie