Podium
NTR

Culturele sector open tot 22:00 uur

foto: Phil Nijhuis / ANPfoto: Phil Nijhuis / ANP
  1. Klassiekchevron right
  2. Culturele sector open tot 22:00 uur

Op 24 januari hebben de betrokken ministers overleg gehad met het Outbreak Management Team over mogelijke versoepelingen van de coronaregels. En het lijkt erop dat er goed nieuws te melden is: bronnen vertellen dat de horeca en cultuursector onder voorwaarden weer open mogen tot 22:00 uur. Waarschijnlijk komt er ook een maximum aantal bezoekers en wordt bij binnenkomst gewerkt met 3G (vaccinatiebewijs, herstelbewijs of negatief getest).

De versoepelingen staan nog niet vast en wanneer ze ingaan is ook nog niet bekend. Er heeft ook nog overleg plaatsgevonden over de sluitingstijden in het veiligheidsberaad met burgemeesters.

Op 25 januari worden de definitieve besluiten genomen, die dan weer bekend worden gemaakt tijdens een persconferentie op dezelfde dag om 19:00 uur.

Het advies van het OMT was de horeca en cultuursector tot 20:00 uur te openen, maar daar lijkt het kabinet dus enigszins van af te wijken.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Kapsalon Theater

Op 19 januari protesteerden theaters en concertzalen met de actie Kapsalon Theater. De locaties werden omgetoverd tot kapsalons en schoonheidssalons, zodat publiek van live optredens kon genieten tijdens hun knipbeurt of behandeling - en zodat duidelijk werd gemaakt dat de culturele sector veilig open kan.

De initiatiefnemers van de actie, Sanne Wallis de Vries en Diederik Ebbinge, plaatsen een kanttekening bij de aangekondigde versoepelingen, omdat die voor de cultuursector vrijwel niets op zouden leveren.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie