Podium

Philhadelphia Orchestra moet de spanning wegnemen

NTR
  1. Klassiekchevron right
  2. Philhadelphia Orchestra moet de spanning wegnemen

De spanningen tussen De Verenigde Staten en China lopen momenteel op: het handelsconflict, de situatie in Venezuela en het conflict rond de gearresteerde Chinese topvrouw van Huawei. Maar toch komt er aankomende mei een heuse viering om de 40 jarige relatie tussen beide grootmachten te vieren.

En dat gebeurt onder andere met twee concerten in Beijing en Shanghai. Die concerten worden gegeven door het Philadelphia Orchestra onder leiding van Yannick Nézet Séguin. Het orkest laat weten met muziek een culturele brug te willen slaan en een zinvolle uitwisseling tussen mensen tot stand te willen brengen.

De twee concerten van het Philhadelphia Orchestra maken deel uit van een tournee door China. Naast de twee concerten, zijn er paneldiscussies en spelen de orkestleden samen met studenten en leden van Chinese orkesten. Over de tournee in mei zegt Nézet Séguin: Het is altijd bijzonder om in China te spelen, zeker nu tijdens dit jubileumjaar. Deze tour markeert de verdieping van onze relatie met China en zijn muziekliefhebbers. We zien ernaar uit om de vreugde, die muziek geeft, te delen, en om daarmee waardevolle ontmoetingen tot stand te brengen tussen onze culturen en onze mensen.’

Op het programma tijdens die twee concerten in mei onder meer: Beethovens 6e symfonie, de 2e symfonie van Sibelius en een wereldpremière van Tan Dun, een vocaalconcert The Deer of Nine Colors met sopraan Lei Jia.

Ster advertentie
Ster advertentie