Podium

Rotterdams Philharmonisch moet tournee met Yuja Wang schrappen

NTR
foto: Wikimedia commons
  1. Klassiekchevron right
  2. Rotterdams Philharmonisch moet tournee met Yuja Wang schrappen

Ze zullen er naar uit hebben gezien in Rotterdam: de samenwerking met pianiste en artist in residence Yuja Wang. Ze zou vrijdag 3 december met het orkest het tweede pianoconcert van Sergei Rachmaninov uitvoeren. En vervolgens zouden ze samen op tournee gaan door Duitsland en Oostenrijk. Maar Wang komt niet. Vanwege reisbeperkingen vanuit de Verenigde Staten, zegt het orkest.

Zes van de acht concerten van de tournee gingen sowieso al niet door. Veel zalen moesten afzeggen vanwege corona-maatregelen. Van de internationale tournee is alleen Dortmund over.

Het concert op vrijdag 3 december in Rotterdam is verplaatst naar de middag, 14.15 uur in de Doelen. Wang wordt vervangen door de Koreaanse pianist Seong-Jin Cho (die ook meegaat naar Dortmund), maar wel met een programmawijziging. Hij speelt het Eerste pianoconcert van Pjotr Iljitsj Tsjaikovski. Verder staat de Symphonie Fantastique van Hector Berlioz op het programma. Dirigent is Lahav Shani. Het concert morgen wordt opgenomen door NPO Radio 4 en is aanstaande maandag te beluisteren in het Avondconcert.

(beeld: archieffoto Rotterdams Philh. Orkest)

Ster advertentie
Ster advertentie